Τρόπος διόρθωσης σφάλματος 500 εσωτερικού διακομιστή

Ως κάτοχος ιστοσελίδας, το πιο απογοητευτικό πρόβλημα είναι να ανακαλύψετε ότι οι επισκέπτες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Ένας μη διαθέσιμος ιστότοπος θα εμφανίζει συνήθως ένα μήνυμα σφάλματος ανάλογα με το πρόβλημα. Εάν αντιμετωπίζετε σφάλμα εσωτερικού διακομιστή 500 στον ιστότοπό σας στο WordPress, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να το διορθώσετε.

Σε γενικές γραμμές, αυτό το μήνυμα σφάλματος υποδηλώνει ένα πρόβλημα με τον διακομιστή του ιστότοπου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορεί να προκληθεί από μερικούς παράγοντες, η αντιμετώπιση προβλημάτων ενός 500 εσωτερικού σφάλματος διακομιστή μπορεί να είναι δύσκολη.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τις πιθανές αιτίες ενός σφάλματος εσωτερικού διακομιστή 500 και θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να το διορθώσετε. Ας αρχίσουμε!

Τι είναι το σφάλμα 500 εσωτερικού διακομιστή (και οι αιτίες του)

Εν ολίγοις, εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που ικανοποιεί ένα αίτημα δικτύου μεταξύ του υπολογιστή σας και του κεντρικού υπολογιστή ιστού, θα δείτε το μήνυμα σφάλματος 500 . Ωστόσο, υπάρχουν πολλές αιτίες.

Λόγω της έλλειψης συγκεκριμένων πληροφοριών, ένα απλό γενικό μήνυμα εσωτερικού διακομιστή 500 μπορεί να είναι δύσκολο να σπάσει. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους πιο κοινούς παράγοντες που θα μπορούσαν να το προκαλέσουν:

  • Τα θέματα και οι προσθήκες σας. Η αναντιστοιχία συμβατότητας μεταξύ των προσθηκών και των θεμάτων σας μπορεί να οδηγήσει σε σφάλμα και ορισμένοι τύποι προσθηκών είναι πιο επιρρεπείς. Ως εκ τούτου, είναι πάντα καλό να ερευνάτε το επιλεγμένο θέμα ή την προσθήκη σας πριν το εγκαταστήσετε.
  • Λανθασμένα δικαιώματα αρχείων. Μια άλλη αιτία του 500 εσωτερικού σφάλματος διακομιστή μπορεί να είναι αρχεία με λάθος σύνολο δικαιωμάτων. Τα σενάρια PHP και CGI είναι τακτικοί παραβάτες εδώ. Θα γνωρίζετε ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα με την άδεια αρχείου, εάν βλέπετε παράξενες καταχωρίσεις στα αρχεία καταγραφής διακομιστή .
  • Επιτυγχάνονται όρια μνήμης. Τα περισσότερα σενάρια και προσθήκες στον ιστότοπό σας απαιτούν συγκεκριμένη μνήμη για να λειτουργήσουν. Εάν αυτό έχει μεγιστοποιηθεί, θα εμφανιστεί ένα σφάλμα.
  • Προβλήματα με το αρχείο .htaccess. Δεδομένου του τρόπου χρήσης αυτού του αρχείου, ενδέχεται να παρεμβαίνει στις κανονικές δραστηριότητες του διακομιστή σας. Ένα μήνυμα σφάλματος είναι αυτό που λαμβάνετε ως απάντηση.

Θα συζητήσουμε καθένα από αυτά λεπτομερέστερα αργότερα, όταν θα σας δείξουμε πώς να διαγνώσετε και να διορθώσετε το 500 εσωτερικό σφάλμα διακομιστή. Εν τω μεταξύ, ας δούμε πώς να προετοιμαστούμε για τη δουλειά.

Τι θα χρειαστείτε για να επιδιορθώσετε το σφάλμα 500 εσωτερικού διακομιστή

Μόλις γνωρίζετε τις πιθανές αιτίες του 500 εσωτερικού σφάλματος διακομιστή, θα πρέπει επίσης να εξοικειωθείτε με τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για να το διορθώσετε. Υπάρχουν ουσιαστικά δύο εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να εφαρμόσετε τις διορθώσεις για τις οποίες θα μιλήσουμε στην επόμενη ενότητα:

  • Πρόσβαση στο backend του WordPress. Το πίσω άκρο του ιστότοπού σας θα πρέπει πάντα να είναι το πρώτο λιμάνι κλήσης κάθε φορά που εμφανίζεται ένα σφάλμα. Ωστόσο, ενδέχεται να μην έχετε αυτήν την πρόσβαση. Εδώ είναι που το δεύτερο εργαλείο είναι βολικό.
  • Ένα πρόγραμμα-πελάτης μεταφοράς αρχείων (FTP). Αυτό είναι λογισμικό που λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του τοπικού υπολογιστή σας και του διακομιστή ιστού. Από προεπιλογή, το back-end του WordPress σας κάνει επίσης το ίδιο. Ωστόσο, ένας ασφαλής πελάτης FTP μπορεί επίσης να ολοκληρώσει τη δουλειά, ειδικά εάν ένα σφάλμα έχει διακόψει την πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου σας.

Κατά τη γνώμη μας, ακόμη και με πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του WordPress, το FTP μπορεί να είναι η προεπιλεγμένη επιλογή σας – ειδικά εάν οι δεξιότητές σας είναι απότομες . Ωστόσο, με τα δύο αυτά στοιχεία να είναι επιλεγμένα, μπορείτε να αρχίσετε να σκάβετε στον ιστότοπό σας.

Πώς να επιδιορθώσετε το σφάλμα 500 εσωτερικού διακομιστή (σε 5 βήματα)

Έχοντας μιλήσει για μερικές από τις κοινές αιτίες του 500 εσωτερικού σφάλματος διακομιστή, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στη διόρθωση του πλοίου, ξεκινώντας με τις εκτεταμένες δυνατότητες του WordPress.

1. Ελέγξτε τα θέματα και τις προσθήκες σας για ζητήματα

Αυτό είναι αναμφισβήτητα το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε, επειδή είναι το πιο κοινό ζήτημα και είναι σχετικά απλό.

Εάν έχετε πρόσβαση στο πίσω μέρος, απλώς απενεργοποιήστε κάθε προσθήκη με τη σειρά και ανανεώστε τον ιστότοπό σας για να ελέγξετε το σφάλμα. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πίσω μέρος, θα θελήσετε να πάρετε τα διαπιστευτήριά σας FTP από τον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστού και να ενεργοποιήσετε το FileZilla .

Μόλις μπείτε, αναζητήστε το φάκελο wp-content του ιστότοπού σας – συνήθως θα βρίσκεται στους καταλόγους www ή public_html ή σε ένα φάκελο με το όνομα του ιστότοπού σας. Εδώ, βρείτε το φάκελο προσθηκών και μετονομάστε τον:

Σε αυτό το σημείο, όλες οι προσθήκες του ιστότοπού σας θα απενεργοποιηθούν. Στη συνέχεια, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο back-end του WordPress, όπου μπορείτε να επανενεργοποιήσετε κάθε προσθήκη και θέμα ξεχωριστά, ανανεώνοντας τον ιστότοπό σας κάθε φορά.

Μόλις βρείτε το προσβλητικό πρόσθετο ή θέμα, θα θελήσετε να το διαγράψετε και να επικοινωνήσετε με τον προγραμματιστή για μια διόρθωση. Εάν το θέμα ή η προσθήκη ήταν ζωτικής σημασίας για τον ιστότοπό σας, θα θελήσετε επίσης να αναζητήσετε αντικατάσταση .

2. Ελέγξτε και επαναφέρετε τα δικαιώματα του αρχείου σας

Όπως αναφέραμε, τα δικαιώματα αρχείων και φακέλων είναι μερικές φορές αιτία του 500 εσωτερικού σφάλματος διακομιστή.

Θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε το FTP για αυτήν την εργασία και όταν αρχίσετε να κοιτάτε τα δικαιώματα αρχείων, συνήθως θα βλέπετε έναν καθορισμένο αριθμό δίπλα σε κάθε αρχείο ή φάκελο. Ενώ το ακριβές νόημα πίσω από κάθε ένα από αυτά είναι πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου, τα περισσότερα πρέπει να οριστούν σε 0755 ή 0644 :

Για να τα αλλάξετε, κάντε δεξί κλικ σε ένα αρχείο ή φάκελο στο FileZilla και ορίστε την επιλογή File Permissions . Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που σας επιτρέπει να αλλάξετε τα δικαιώματα του αρχείου και να ενημερώσετε τον αριθμό ταυτόχρονα:

Για να ορίσετε τα δικαιώματα που αναφέραμε νωρίτερα, θα θέλατε να αλλάξετε τα ακόλουθα σε “πλήρες σημάδι”:

  • 0644:Ρυθμίστε τον κάτοχο για ανάγνωση και εγγραφή , καθώς και τα δικαιώματα ομάδας και δημόσιου σε ανάγνωση .
  • 0755:Ρυθμίστε τον κάτοχο σε ανάγνωση, εγγραφή και εκτέλεση , καθώς και τα δικαιώματα ομάδας και δημόσιου σε ανάγνωση και εκτέλεση .

Σε αυτό το σημείο, ελέγξτε ξανά τον ιστότοπό σας και δείτε εάν το σφάλμα παραμένει. Εάν όχι, γνωρίζετε ότι τα δικαιώματα αρχείων ήταν το βασικό πρόβλημα. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο επίπεδο άδειας να δώσετε, ξεκινήστε με το 0644 και δοκιμάστε το 0755 εάν δεν έχετε χαρά. Θυμηθείτε, θα θελήσετε να επαναφέρετε τα δικαιώματα που δεν είχαν καμία επίδραση στο σφάλμα εσωτερικού διακομιστή 500, για να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας όσο το δυνατόν πιο ασφαλή.

3. Αυξήστε το όριο μνήμης PHP

Σε αυτό το σημείο, η αύξηση της μνήμης σας πρέπει να είναι απλή. Θα είναι απλώς περίπτωση εύρεσης του αρχείου wpconfig.php χρησιμοποιώντας FTP και επεξεργασία του.

Αυτό το αρχείο μπορεί να βρεθεί στον ριζικό σας κατάλογο και κάνοντας κλικ στην επιλογή Προβολή / Επεξεργασία θα το ανοίξει στον επεξεργαστή κειμένου της επιλογής σας.

Από εδώ, επικολλήστε καθορισμό (‘WP_MEMORY_LIMIT‘, ’64M‘); αμέσως μετά το άνοιγμα της ετικέτας <? php , αποθηκεύστε τις αλλαγές σας και ελέγξτε ξανά τον ιστότοπό σας.

Εάν το σφάλμα έχει εξαφανιστεί, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον οικοδεσπότη ιστού σας για να ρωτήσετε εάν είναι δυνατή η αύξηση της μνήμης. Εναλλακτικά, μπορεί να σας βοηθήσουν να βρείτε μια πιο μόνιμη λύση.

4. Δημιουργήστε ένα νέο αρχείο .htaccess

Η δημιουργία ενός νέου αρχείου .htaccess είναι παρόμοια με τη μετονομασία ενός φακέλου προσθηκών . Απλώς αποκτήστε πρόσβαση στον ιστότοπό σας μέσω FTP, βρείτε το αρχείο .htaccess στον ριζικό σας φάκελο και μετονομάστε το:

Ελέγξτε ξανά τον ιστότοπό σας και εάν το σφάλμα εξαφανιστεί, δημιουργήστε ένα νέο αρχείο .htaccess μεταβαίνοντας στη σελίδα Ρυθμίσεις> Μόνιμοι σύνδεσμοι στον πίνακα ελέγχου του WordPress και κάνοντας κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών . Εάν όχι, θα θελήσετε να δείτε την τελική μέθοδο.

5. Συζητήστε με τον οικοδεσπότη σας

Με λίγα λόγια, εάν κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν λειτουργεί, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οικοδεσπότη σας. Ο σωστός οικοδεσπότης Ιστού θα είναι γρήγορος και χρήσιμος στην επίλυση του 500 εσωτερικού σφάλματος διακομιστή.

Συνιστούμε επίσης να τους ρωτήσετε ποια ήταν η αιτία και αν αυτό είναι κάτι που μπορείτε να διορθώσετε στο μέλλον. Μετά από όλα, τώρα γνωρίζετε πώς να διαχειριστείτε τον ιστότοπό σας με FTP, οπότε αν προκύψει άλλο σφάλμα, θα είστε καλά εξοπλισμένοι για να το αντιμετωπίσετε.

Συμπέρασμα

Το 500 εσωτερικό σφάλμα διακομιστή μπορεί να είναι ένα απογοητευτικό πρόβλημα. Επειδή δεν υπάρχει πάντα μια σαφής αιτία ή λύση, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Ωστόσο, εάν αυτό το σφάλμα εμφανιστεί αφού κάνετε αλλαγές στις προσθήκες ή τα θέματα, αυτό είναι το πρώτο μέρος που πρέπει να δείτε. Ακόμα κι έτσι, ο οικοδεσπότης Ιστού σας θα έχει συχνά μια λύση, οπότε αν οι προσπάθειές σας δεν έχουν προχωρήσει, η καλύτερη κίνηση σας είναι να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email