Τι είναι η φιλοξενία ηλεκτρονικού εμπορίου;

Κάθε ιστότοπος και ηλεκτρονικό κατάστημα χρειάζεται ένα βασικό πράγμα για να συνδεθεί: ένας οικοδεσπότης Ιστού. Η φιλοξενία παρέχει έναν διακομιστή στον οποίο κατοικεί ο ιστότοπός σας, δίνοντάς του τη δυνατότητα να συνδεθεί στο Διαδίκτυο και να επιτρέψει στους χρήστες να το επισκεφθούν.

Βασικά, αγοράζετε το δικαίωμα στον αχρησιμοποίητο χώρο διακομιστή κάποιου άλλου και λαμβάνετε υπηρεσία από μια εταιρεία που ξέρει πώς να ασφαλίζει και να βελτιστοποιεί τους διακομιστές του.

Η φιλοξενία διατίθεται σε διάφορες μορφές και εξειδικεύσεις. Ορισμένοι τύποι φιλοξενίας ονομάζονται από το υλικό στο οποίο βασίζονται, ενώ άλλοι έχουν εξειδικευμένα σχέδια με μοναδικές δυνατότητες.

Αυτή είναι η φιλοξενία ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ένα ποιοτικό πακέτο φιλοξενίας ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ένα σύνολο ειδικών χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων σε αυτόν τον τύπο επιχείρησης. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν δωρεάν κρυπτογράφηση SSL , βοήθεια για τη ρύθμιση πύλης πληρωμής , επιπλέον ασφάλεια ή κλιμάκωση κατά τη διάρκεια περιόδων υψηλής κυκλοφορίας .

Τύποι φιλοξενίας ηλεκτρονικού εμπορίου

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φιλοξενίας που πρέπει να γνωρίζετε, οι οποίοι καθορίζουν το υλικό και τη ρύθμιση του διακομιστή σας. Παραδοσιακά, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι: κοινόχρηστο, VPS και αποκλειστική φιλοξενία.

Η κοινόχρηστη φιλοξενία είναι το χαμηλότερο επίπεδο, κατάλληλο για νεοσύστατες επιχειρήσεις και άτομα που θέλουν απλώς να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Συνήθως είναι πολύ φθηνό , αλλά αυτό έρχεται με κόστος χαμηλότερης ταχύτητας και πρέπει να μοιραζόμαστε χώρο διακομιστή με αρκετούς άλλους ιστότοπους. Αυτός ο τύπος φιλοξενίας δεν είναι κατάλληλος για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, εκτός εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά οτιδήποτε άλλο.

Το VPS σημαίνει “εικονικό ιδιωτικό διακομιστή “. Ο διακομιστής σας μοιράζεται ένα μηχάνημα με άλλους ιστότοπους, αλλά οι πόροι του είναι απομονωμένοι, εξαλείφοντας πολλά από τα προβλήματα που σχετίζονται με την κοινή φιλοξενία. Στη συνέχεια, η ειδική φιλοξενία είναι η κορυφαία βαθμίδα, παρέχοντας τον δικό σας ιδιωτικό, φυσικό διακομιστή. Φυσικά, αυτό δεν είναι φθηνό. Και οι δύο αυτοί τύποι φιλοξενίας λειτουργούν καλά για το ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά υπάρχει μια καλύτερη λύση.

Το Cloud hosting είναι μια δημοφιλής λύση σε ένα κοινό ζήτημα ιστοσελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου: γρήγορα ξεπερνά το περιβάλλον του διακομιστή τους. Το cloud hosting είναι εντελώς επεκτάσιμο. Μπορείτε να προσθέσετε ή να καταργήσετε πόρους ανά πάσα στιγμή. Και είναι πολύ προσιτό για νεοσύστατες επιχειρήσεις!

Για την ανάπτυξη ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου, το cloud είναι σχεδόν σίγουρα η υποδομή που θέλετε.

7 πτυχές που πρέπει να αναζητήσετε σε έναν πάροχο φιλοξενίας ηλεκτρονικού εμπορίου

Υπάρχουν ορισμένες δυνατότητες που πρέπει να έχει κάθε κεντρικός υπολογιστής ηλεκτρονικού εμπορίου. Όταν αναζητάτε έναν οικοδεσπότη ηλεκτρονικού εμπορίου που θα ταιριάζει καλύτερα μαζί με την κατασκευή του eshop σας, αναζητήστε αυτές τις βασικές δυνατότητες.

1. Υψηλή απόδοση

Η ιστοσελίδα eshop, η πρώτη σας προτεραιότητα πρέπει να είναι να βρείτε έναν κεντρικό υπολογιστή που είναι γρήγορος και αξιόπιστος. 57% των καταναλωτών θα εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας εάν οι χρόνοι φόρτωσης είναι μεγαλύτεροι από 3 δευτερόλεπτα και το 80% από αυτούς δεν θα επιστρέψει ποτέ. Αυτό είναι πολύ χαμένο δυναμικό.

Το πρόβλημα με την κοινή φιλοξενία είναι ότι είναι αργή και έχει συχνό χρόνο διακοπής, κάτι που είναι απαράδεκτο για οποιοδήποτε eshop. Πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με το ποιος επιλέγετε, καθώς ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές έχουν αναξιόπιστη υποδομή που θα προκαλέσει επιβράδυνση ή σφάλματα.

2. Εύρος ζώνης και αποθήκευση αρχείων

Οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο χώρο και είναι επίσης ο τύπος του ιστότοπου που συνήθως προσελκύει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Θα χρειαστείτε έναν οικοδεσπότη που διαθέτει αρκετούς πόρους για εσάς, εκτός εάν θέλετε να καταλήξετε με προβληματικό hosting.

Οι εικόνες αποτελούν βασικό μέρος του σχεδιασμού κάθε ιστότοπου και θα χρειαστείτε πολλά από αυτά ανεξάρτητα από το τι σχεδιάζετε. Ειδικότερα, οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου τείνουν να καταναλώνουν γρήγορα χώρο αποθήκευσης. Κάθε προϊόν που ανεβάζετε θα χρειαστεί πολλές εικόνες υψηλής ανάλυσης και όταν το eshop σας γίνει αρκετά μεγάλο, είναι εύκολο να αναρωτηθείτε πού έχει πάει όλος ο χώρος του αρχείου σας.

3. Αυτόματη κλιμάκωση

Σε αντίθεση με άλλους τύπους ιστότοπων, οι οποίοι αναπτύσσονται σταθερά και προβλέψιμα με την πάροδο του χρόνου, η επισκεψιμότητα ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να είναι αρκετά μεταβλητή. Οι διακοπές συχνά προκαλούν έντονη αύξηση της κυκλοφορίας , οι πελάτες βγαίνουν από το πουθενά και η ανάπτυξη τείνει να είναι ξαφνική και εκθετική.

Σε έναν διαχειριζόμενο κεντρικό υπολογιστή ηλεκτρονικού εμπορίου, θα πρέπει να αναζητήσετε δύο τύπους κλιμάκωσης: αυτόματη κλιμάκωση κατά τη διάρκεια ξαφνικών περιόδων υψηλής επισκεψιμότητας και επεκτάσιμους πόρους που αυξάνονται μαζί σας.

Η αυτόματη κλιμάκωση είναι απαραίτητη όταν κατασκευάζουμε eshop λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας που συνοδεύεται από περιόδους διακοπών. Το τυπικό σας σχέδιο μπορεί να σας ταιριάζει καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά όταν οι διακοπές κυλούν και οι αγοραστές έρχονται σπεύδουν, θα εξαντλήσετε τους πόρους.

Πολλοί οικοδεσπότες θα αγωνιστούν, προκαλώντας μεγάλο χρόνο διακοπής λειτουργίας, ή θα διακόψουν την υπηρεσία και θα απαιτήσουν την αναβάθμιση σε υψηλότερο πακέτο – όλα όσο χάνετε χρήματα κατά τη διάρκεια της υψηλότερης ώρας κυκλοφορίας του έτους. Ένας κεντρικός υπολογιστής με αυτόματη κλιμάκωση θα πάρει το χτύπημα, εκχωρώντας αυτόματα πόρους στον ιστότοπό σας πριν προκληθεί διακοπή λειτουργίας και ζητάει αναβάθμιση μόνο εάν η επισκεψιμότητα διατηρείται ή υπερβαίνει ένα αποδεκτό όριο.

4. Προληπτική υποστήριξη

Ζητήματα και σφάλματα αναμένεται να εμφανιστούν στον νέο ιστότοπό σας. Εάν ο οικοδεσπότης σας δεν έχει καλή ομάδα υποστήριξης που είναι έτοιμη να σας βοηθήσει όταν φτάσετε, ο ιστότοπός σας θα μπορούσε να είναι εκτός λειτουργίας για ώρες. Η υποστήριξη πρέπει να είναι φιλική, χρήσιμη, γρήγορη και να μπορεί να συνεργάζεται μαζί σας όταν υπάρχει πρόβλημα με προληπτικό τρόπο.

5. Πλήρης ασφάλεια

Οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου συχνά στοχεύονται από χάκερ , λόγω των ευαίσθητων δεδομένων που προστατεύουν: αριθμοί πιστωτικών καρτών, Paypal και τραπεζικοί κωδικοί πρόσβασης, και συχνά τα πλήρη ονόματα και διευθύνσεις των χρηστών.

Είναι πολύ επικερδές να εισπράττετε ένα διαδικτυακό κατάστημα με χαμηλή ασφάλεια – και οι ολοκαίνουργιες νεοσύστατες επιχειρήσεις συχνά δεν ξέρουν πώς να διατηρήσουν αυτά τα σημαντικά δεδομένα ασφαλή – επομένως πρέπει να ασφαλίσετε τον ιστότοπό σας τώρα.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας hosting

Οι επιθέσεις DDoS είναι επίσης ένα κοινό πρόβλημα για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτές οι επιθέσεις, που διαπράττονται από χιλιάδες υπολογιστές ταυτόχρονα, μπορούν να καταστρέψουν έναν ιστότοπο γρήγορα. Ένας καλός οικοδεσπότης θα εντοπίσει επιθέσεις DDoS και θα τις σταματήσει στα ίχνη τους.

Ως κάτοχος διαδικτυακού καταστήματος, απαιτείται να έχετε πιστοποιητικό SSL για κρυπτογράφηση εισερχόμενων και εξερχόμενων ευαίσθητων εισόδων χρήστη. Χωρίς αυτό, οι εισβολείς μπορούν να δουν οτιδήποτε περνά από τον ιστότοπό σας στον διακομιστή σας, όπως δεδομένα χρήστη που έχουν τεθεί σε φόρμες. Αναζητήστε έναν κεντρικό υπολογιστή που προσφέρει δωρεάν SSL .

6. Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας

Δεν μπορούμε να υπογραμμίσουμε πόσο σημαντικά είναι τα αντίγραφα ασφαλείας για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων είναι απόλυτα απαραίτητα. Καθημερινά, εβδομαδιαία ή ακόμη και ωριαία σε ορισμένες περιπτώσεις: πρέπει να υπάρχει ένα σταθερό σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων αρχείων αποθήκευσης και βάσης δεδομένων.

Ειδικά εάν εργάζεστε στο WordPress όπου είναι εύκολο να αλλάξετε κατά λάθος ευαίσθητες ρυθμίσεις, θα μπορούσατε να κάνετε ένα λάθος που έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του ιστότοπού σας ή την καταστροφή της βάσης δεδομένων .

Εάν δεν έχετε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας, θα χάσετε πολύ χρόνο και προσπάθεια προσπαθώντας να επαναφέρετε τα πάντα στο φυσιολογικό. Ίσως καταλήξετε να χάσετε τα πάντα. Γι ‘αυτό χρειάζεστε έναν κεντρικό υπολογιστή με ενσωματωμένα αντίγραφα ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να διευθύνετε την επιχείρησή σας με σιγουριά.

Η ασφάλεια των δεδομένων γενικά πρέπει να είναι μια από τις κορυφαίες ανησυχίες του οικοδεσπότη σας. Η καλή υποδομή, τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και η συνεχής παρακολούθηση θα αποτρέψουν καταστροφές και θα διατηρήσουν τον ιστότοπό σας ασφαλή.

7. Περιβάλλον φιλικό για προγραμματιστές

Εάν είστε προγραμματιστής  και θέλετε να εξερευνήσετε τις σύνθετες επιλογές φιλοξενίας, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε έναν κεντρικό υπολογιστή που να σας υποστηρίζει. Οι οικοδεσπότες Ιστού κατανοούν ότι δεν θέλουν οι αρχάριοι χρήστες να παίζουν με κρίσιμα αρχεία και να καταστρέφουν ολόκληρο τον ιστότοπό τους.

Αλλά όταν πρέπει να επεξεργαστείτε βασικά αρχεία WordPress , να ρυθμίσετε εργαλεία όπως το WP-CLI ή το Git, ή ακόμα και να ενημερώσετε την έκδοση PHP , πολλοί οικοδεσπότες θα το κάνουν αυτό έναν απόλυτο εφιάλτη για εσάς.

Περίληψη

Πάρα πολλά νέα eshop πέφτουν θύματα του κοινού προβλήματος: αργή ταχύτητα φόρτωσης, κακή ασφάλεια και έλλειψη υποστήριξης λόγω κακού οικοδεσπότη Ιστού. Ξεκινώντας με έναν κοινόχρηστο διακομιστή run-of-the-mill μπορεί να φαίνεται φτηνό, αλλά δεν αξίζει το αρνητικό αποτέλεσμα στην κατώτατη γραμμή σας.

Όταν αναζητάτε έναν πάροχο φιλοξενίας eshop, πρέπει να επιλέξετε έναν που είναι έτοιμος να κλιμακώσει ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας και προσφέρει κορυφαία ποιότητα καθώς και προσιτά σχέδια.